top of page
Taverna Koper
8 - 11. jun 2023
Slovenija

PRIJAVE SU PRODUŽENE DO 25. APRILA 2023.

Naknadne prijave nažalost neće biti moguće.

O FESTIVALU

Međunarodni folklorni festival "Muzikom i igrom do Balkana"

 

Festival je prvi put organizovan na leto 2009. godine u Kopru na ideju i u organizaciji Akademskog kulturno-umetničkog društva "Kolo" u Kopru.

 

Ove godine se organizaciji 5. Festivala pridružuje Savez Srba Slovenije u okviru kog će biti organizovan Drugi omladinski festival srpskog folklora dijaspore i regiona. Omladinski festival propratiće stručni žiri koji će dati savetodavna uputstva umetničkim rukovodiocima i koreografima, bez ocenjivanja ansambala. 

Cilj festivala je promocija folklornog stvaralaštva balkanskih naroda i udruženja koja neguju pesmu i igru naroda nekadašnje Jugoslavije, posebno onih koji žive van granica svoje matične države.

Festivalski dani su petak, 9.6. i subota, 10.6., a u okviru njih biće organizovani koncerti, vokalno-instrumentalna radionica i uživo muzika i druženje uz narodnu i ex-yu rock scenu.

Dobrodošli u Kopar!

MESTO DOGAĐAJA

Taverna Koper

 

Glavno mesto događaja biće Taverna u Kopru, poluotvoreni prostor na kom se u letnjim mesecima priređuju mnogi događaji: muzički koncerti, festivali, sajmovi. Omiljeno festivalsko mesto, uz samu morsku obalu, pružiće učesnicima nezaboravan užitak na sceni Taverne.

Kopar je etnički slojevit primorski grad u Sloveniji, otvorenog i vedrog duha, koji će sa dobrodošlicom primiti folklorne ansamble i omogućiti im nezaboravan boravak na slovenačkom primorju.

Festival podržava grad Kopar, Javni fond Republike Slovenije za kulturne delatnosti, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Savez Srba Slovenije.

bottom of page